Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Lowlands

Afgelopen zaterdag, 24 augustus, mocht ik optreden in De Stripshow op Lowlands. Dat klinkt als een bedenkelijke eer voor een dame, maar het was erg leuk. Samen met Peter de Wit (Sigmund) en Jean-Marc van Tol (Fokke& Sukke) mocht ik het podium van een grote tent bestijgen en via een overheadprojector mijn strips van commentaar voorzien. Tot mijn stomme verwondering hadden zich wel zo'n 1300 mensen in die tent verzameld, en daarbuiten stond nog zo'n klont in de modder op haar beurt te wachten. Ik had het allemaal veel intiemer ingeschat, maar gelukkig heb ik podiumervaring genoeg om niet in de stress te schieten. Mijn onvolprezen collega Jan Vriends had de pech dat het dia-apparaat niet werkte waardoor hij zijn werk niet kon presenteren. Terwijl hij de aandacht zo verdient!
Bij deze dus maar: Jan Vriends! Check uit die vent! Kijk op www.janjaap.nl.

Il faudrait m'inventer!

Sinds kort weet ik het zeker: Mijn debuutalbum Als je je niks verbeeldt dan ben je niks wordt uitgegeven in het Frans! Uitgever Thierry Groensteen, vroeger de conservator van het grote stripmuseum in Angouleme, gaat het uitgeven onder de titel Il faudrait m'inventer! Zijn uitgeverij heet Les éditions de l'an 2, en naar verwachting verschijnt het album in maart 2003. Johanna Schipper, een in Frankrijk opgegroeide Néerlandaise die bovendien zelf strips tekent, tekende voor de vertaling. Zelf houd ik mij momenteel bezig met het schrijven van de Franse woordjes in de tekstballonnen. Een tijdrovende klus, maar voor een zeer goede zaak. Frankrijk, het ultieme land voor de strips, c'est arrivé pres de chez vous!

Pindakaas

Onlangs bracht ik het manuscript voor een tweede autobiografisch stripboek naar de uitgever. Daar ligt het nu te wachten op een oordeel. Dit nieuwsberichtje is dus misschien wat voorbarig - ik hoop er maar het beste van. De werktitel is Pindakaas. Pakkender dan de vorige titel, toch?

Ansje ondervraagd

In het septembernummer van Avanta dat binnenkort verschijnt staan drie interviews met verschillende stripheldinnen over hun carriere. Ansje Tweedehansje was verbijsterd dat ook haar die eer te beurt viel, vooral omdat ze weinig spectaculairs te melden heeft op het gebied van haar carriere. Maar als ze iets kan betekenen voor de mensheid neemt ze elke gelegenheid te baat. Lees dus dit leerzame interview met deze fascinerende, door ervaring wijsgeworden vrouw!

Doorwerken

Er is een hoop te doen op het moment: De Franse uitgave letteren, de originelen van Pindakaas checken en dubbelchecken, tekenen voor vaste en losse opdrachtgevers, en niet in de laatste plaats: Het werk voor Teken Mijn Verhaal. De stichting gaat als een speer, zoals al te lezen was in de speciale TMV-nieuwsbrief. Er staan vele nieuwe projecten voor de deur, en ik ben vast van plan me met alles te bemoeien, zowel in de hoedanigheid van tekenaar als die van bemoeial. Kortom, Hondiusland is ook weer lekker bezig. En hoe gaat het met jullie?

warme groeten

Gerrie Hondius