Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Lezing/workshop in bibliotheek: Mag dat?

Onlangs gaf ik een lezing en workshop in de bibliotheek van Den Hoorn (bij Delft). De opkomst was niet overweldigend, maar het was zo'n leuke avond dat hij me lang zal heugen. Alle deelnemers (in de leeftijden 10 tot 70) gingen enthousiast naar huis, en ik zelf ook. We voerden een groepsdiscussie over de rol van humor in een ernstige zaak, zoals de begrafenis van prins Claus. Kan je, mag je daar een grappig stripje over maken? Zo ja hoe, en onder welke voorwaarden? Interessante gepreksstof. Verder vulden de deelnemers elkaars teksten aan met plaatjes, en elkaars plaatjes met teksten. Al met al een hartverwarmende verrijkende avond. Journaliste Mariska schreef er een aardige recensie over in de Delftse Post.Wie interesse heeft om mij in te huren: Ik ben beschikbaar!

De Franse Uitgave

De Franse uitgave van mijn debuutalbum Als je je niks verbeeldt dan ben je niks staat gepland voor 6 maart 2003, in Angouleme. De titel is Il faudrait m¹inventer! Onlangs stuurde uitgever Thierry Groensteen, van Les Editions de l'An 2, mij twee exemplaren op van zijn eerste uitgaven. Die zien er zo mooi uit dat ik op voorhand trots ben dat ik ook in zijn stal mag staan. Intussen maak ik braaf mijn huiswerk voor mijn cursus Frans. Geluk is het samenvallen van een goede voorbereiding en het juiste moment, zeggen ze.

Verhip een Stripmuseum!

Op initiatief van mijn fijne collega Barbara Stok wordt muziekcentrum Vera in Groningen binnenkort omgedoopt in een stripmuseum. Dit gebeurt onder de roepnaam Verhip, een stripmuseum! Alle wanden worden behangen met strips - en zo werd Groningen toch nog een leuk stripmuseum rijker. De feestelijke opening zal verzorgd worden door niemand minder dan Jan Kruys, op 5 januari 2003.

Hondiusland kan meer!

Met name door mijn tekenwerk voor kinderen bij de stichting Teken Mijn Verhaal heb ik gaandeweg mijn technische mogelijkheden flink uitgebreid. Zo teken ik nu vaak met penseel, en kleur de gescande tekeningen in met Photoshop op de computer. Dat levert hele andere resultaten op dan u tot dusverre van mij gewend bent - en helemaal niet slecht, al zeg ik het zelf. Het zou natuurlijk beter zijn daar iets van te laten zien op mijn website, maar dat loopt wat vertraging op omdat ouders daarvoor toestemming moeten geven en mijn webmeesteres Jessica kalm aan moet doen met haar muisarm (Sterkte!) In ieder geval: Hondiusland kan meer! Het is maar dat u het weet.

Extra Opzijstripje

In het komende decembernummer van Opzij verschijnt, naast de vertrouwde aflevering van Ansje Tweedehansje, nu ook een stripje van mijn hand dat een artikel (van Frieda Pruim) over gewenste kinderloosheid illustreert. Overigens ook ingekleurd met de computer, dus toch een voorbeeld om te laten zien.

Fijne pepernoten en speculaasdagen,

Gerrie Hondius