Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Lieve Vrienden,

Hondiusland is een soort boekhandel aan het worden. Ik heb drie titels in de aanbieding:
1. It's a JUNGLE out there!
Mijn verstripte verslag van het kamperen met Keniase weeskinderen is klaar. Tevens mijn eerste boek in full colour! Ik ben er trots op en het kost maar 7,50.
2. Een Vrije Plek
Een klein hilarisch boekje over een vrouwtje dat wil inparkeren. Autobiografisch? Wie zal het zeggen. Leuk om uit te delen, 2,50 per stuk.
3. Als je je niks verbeeldt dan ben je niks
Mijn eerste autobiografische stripboek, zwart/wit, 144 pagina's. Kost in de winkel 11,50, nu bij mij nog maar 10 euro!

Klik op de titels om de omslag van de boeken te bewonderen. Wie een of meer boeken wil bestellen kan mij gewoon een mailtje sturen en krijgt dan verdere instructies. Wie ze alledrie tegelijk bestelt betaalt geen verzendkosten.

Er word in oktober van dit jaar nog een nieuwe titel verwacht, en dat is ook het spannendste wat er speelt op het moment: Samen met vier geliefde vriendinnen heb ik me gestort op het in eigen beheer uitgeven van Ansje Tweedehansje! Hoewel dat veel vragen en obstakels oproept, (HOE zorg je dat jouw boek in alle winkels ligt tegen de tijd dat je het lanceert), zijn er vooralsnog enorme voordelen. In zakelijk zin: Het 'personeel' werkt onbetaald. In emotionele zin: De energie, het enthousiasme, de kennis en de daadkracht waarmee iedereen zich op dit project heeft gestort is overweldigend, hartverwarmend, en, inderdaad, onbetaalbaar. Voor de financiering zoeken wij nog enthousiaste Ansje-fans (en hun moeders) die willen en durven investeren. Degenen die daarin zijn geinteresseerd kunnen bij mij de spelregels opvragen. In sommige gevallen kunt u mij ook hakkelend op de stoep verwachten. Wilt u dat moment voorkomen, wees er dan snel bij! Bent u een minder kapitaalkrachtige fan? Stuur dan uw rijke vriendin op ons af. De werktitel is: Ansje Tweedehansje ingenaaid.

Een heusche agent!

Er stromen uit verschillende hoeken weer wat leuke opdrachten binnen, maar het lijkt wel minder vanzelfsprekend geworden. Goed nieuws is het dus, dat ik onder de hoede ben genomen door een enthousiaste Nadien, die een agentschap wil starten! Als alles goed gaat, gaat zij mijn werk promoten en opdrachten voor mij binnenhalen. Ik kan niet wachten tot het zover is! Nieuwe opdrachtgevers zal ik voortaan ook naar haar verwijzen. Voor de bestaande opdrachtgevers verandert er niets.

Het waddenboek met Theunis Piersma loopt wat vertraging op, en is doorgeschoven naar Maart 2005.

Sinds deze maand volg ik een privé-cursus actuele cartoons tekenen, bij niemand minder dan mijn fijne collega Djanko (Rotterdams Dagblad, VPRO-gids). Om uit te vinden of je dat kunt, snel iets leuks verzinnen op de actualiteit, moet je wat discipline opbrengen, en dat gaat makkelijker als je je bijdrage naar je coach kunt sturen. En zo ontstaat er gaandeweg een nieuw product voor in de portfolio: Kijk, dit kan ik ook! Neem mij, neem mij. (Tot nu toe gaat het goed, trouwens. Ik kan het!)

Als de lopende subsidie-aanvraag van theatergroep ZT Hollandia wordt beloond, dan komt er binnenkort een digitaal TijdSchrift met dramateksten, die ik van illustraties heb voorzien. Ik hoop op, en duim voor deze samenwerking, want de teksten zijn leuk en de mensen aardig. Voor meer info, ga naar http://www.hoteldramatik.com/ingang_tijdschrift.htm.

EN: er is weer inspiratie voor autobiografische strips. Voor dat tot een derde boek leidt zijn we wel een tijdje verder, maar inspiratie is altijd prettig.

Iedereen dus veel inspiratie gewenst, en frisse lentemoed,

Gerrie Hondius