Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Lieve Vrienden,

Gisteravond Barend en Van Dorp gezien...?

Sinds de uitzending van afgelopen maandag, waarin Jan Mulder ingaat op PINDAKAAS per tube, laat dit onderwerp hem niet meer los. Het is ook een lekker woord om vaak te zeggen: Pindakaas. Maar waarom probeerde hij er gisteravond telkens weer aan te pas te komen en opnieuw over Pindakaas te beginnen? De alerte kijker heeft het opgemerkt: Hij had het boek PINDAKAAS van ondergetekende in handen!
En wat ik DENK dat hij erover wilde melden is dit:

Pindakaas, mijn tweede autobiografische stripboek, is nu ook online te bestellen, en wel rechtstreeks bij mij. Dat betekent dat nu mijn hele assortiment bij mij persoonlijk te bestellen is. Binnenkort zal de website hier ook op worden ingericht. Maar U heeft de primeur.

Pindakaas kost 12 EURO. Wie echter deze mail beantwoordt met een bestelling krijgt de verzendkosten kado!!!
Maak 12 euro over op giro 3518375 tnv G A Hondius te Haarlem, ovv "Pindakaas", en zodra je betaling binnen is krijg je het boek toegestuurd. Zorg dus ook dat ik je juiste postadres heb!
Wie nog aarzelt wordt aanbevolen bijgevoegde recensie te lezen.

Loopt u ook altijd licht gegeneerd de Straatjournaalverkoper voorbij? In Juni heeft u een goed excuus om er eindelijk eens 1 te kopen, want dan is het thema Strips en staat er een interview-met-foto van mij in.

Dat komt goed uit, want op 5 en 6 juni zijn er de Stripdagen in Haarlem! De stichting Teken Mijn Verhaal presenteert op de vooravond daarvan het eerste Teken Mijn Verhaal-boek, samen met een mooie expositie van het originele tekenwerk. Wilt u meer weten? Wordt dan snel donateur van TMV, steun ons bijzondere prachtige werk en ontvang voortaan ook de nieuwsbrief van Teken Mijn Verhaal! (Of stuur mij een mailtje, slimmerik).

En dan nu: het project Ansje Tweedehansje Ingenaaid.
De voortgang gaat voorspoedig, we liggen zoveel mogelijk op schema, en het enthousiasme binnen de gelegenheidsuitgeverij van vijf vriendinnen is onverminderd. Er heeft zich al een hele leuke groep investeerders gemeld, tot onze grote vreugde, maar het is nog niet te laat! Heeft u ook interesse om dit project te ondersteunen, neem dan contact met mij op en vraag om de voorwaarden - voordat ik ze ongevraagd in je maag splits!
Het is een vreselijk spannend en leerzaam proces, om nu eens de andere kant van de zaak te zien: Niet het boek verzinnen of maken, maar zorgen dat het in de winkel terecht komt, aandacht krijgt, verkoopt! De kloof tussen literatuur- en stripland wordt ook weer pijnlijk zichtbaar en ik lijk er telkens in te liggen. Maar dat gaan we nu eens tot ons voordeel verheffen!
De promotie en publiciteit zijn in handen van niemand minder dan Elin Meynen en Dithmarine van Rongen, dus dan hoef ik u verder niets te vertellen: U hoort nog van ons.
De verschijningsdatum is vastgesteld op 1 oktober, en dan is eindelijk eens feest voor Ansje.

Inmiddels is in Groningen met veel poeha 's lands eerste Stripmuseum geopend. Inrichter Joost Pollmann heeft er een monsterklus aan gehad, en prachtig werk afgeleverd. Hulde! Het is een mooi museum. En raadt eens wie er hangt? Ansje Tweedehansje! Temidden van de grote Nederlandsche Stripheldenhistorie.

De privé-cursus Actuele Cartoons Tekenen bij mijn sympathieke collega Djanko (Rotterdams Dagblad, VPRO-gids) beleeft vandaag haar afrondingsgesprek. Duimt u voor mij?

Een ander project is HOYER. Nieuw, heel nieuw.
"Hoyer zoekt..." is de titel van een nieuwe dagstrip die de wereld gaat veroveren. De serie is bedacht en geschreven door scenarioschrijver/columnist Erik de Vries, het tekenwerk is van mij. We zijn het verrassend snel eens geworden over alle ins en outs van de strip, wat een vertrouwenwekkende start is. Erik en ik kunnen lezen, schrijven EN tekenen met elkaar. Inmiddels zijn er ca. 25 afleveringen klaar, en liggen er mapjes met voorbeelden daarvan op allerlei krantenredacties te wachten op commentaar. De eerste afwijzingen zijn al binnen, en ze worden steeds complimenteuzer. Dat belooft wat!
Wij zien de toekomst van Hoyer vol vertrouwen tegemoet.

Binnenkort hoopt Hondiusland u te verblijden met NOG meer goed nieuws! De buren zijn aan het boren, en de grond rondom mijn atelier is stevig omgewoeld door talloze graaf- en sloopmachines. Andere tijden, nieuwe vertes en vooruitzichten. De inspiratie bruist door mijn gemoed, als dat mogelijk is, er staat iets moois te gebeuren, ik voel het.

En hoe gaat het met jullie?

Gerrie Hondius