Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Lieve Vrienden,

Hondiusland bereidt zich voor op de komst van Ansje Tweedehansje ingenaaid. Slingers worden uit de knoop gehaald en plaatjes worden afgestoft - want feest zal het worden! Zoals de zaken er nu voor staan kan er bijna niets meer misgaan, en de eerlijkheid gebiedt te zeggen: Dat is weleens anders geweest! Ik zal daar niet over in detail treden, maar blij zijn dat we juist NU goed nieuws hebben voor onze investeerders en alle betrokkenen, geïnteresseerden en potentiële kopers:

Vanaf 21 september is Ansje Tweedehansje Ingenaaid verkrijgbaar bij Bruna's en Ako's, boekhandels en stripwinkels, in Nederland en België. Hoewel verkoopcijfers zich niet laten voorspellen heb ik nu al goede hoop op een herdruk of twee.

Juist omdat dit het resultaat is van de samenwerking van vijf vriendinnen, ben ik vreselijk trots en blij. Aanvankelijk heette het "uitgeven in eigen beheer." Inmiddels kan Haske Peters, een van de vijf, zich oprichter, directeur en uitgever noemen van Uitgeverij Scherlei, en is Ansje Tweedehansje ingenaaid haar debuut. Het promotiemateriaal ziet er allemaal uit om je vingers bij af te likken, om over het boek nog maar te zwijgen. Ik heb de indruk dat er zelden zoveel liefde en enthousiasme in 1 boek is gestopt. Mijn dankbaarheid is daarom ook niet in woorden uit te drukken. Toch proberen? Lonneke, Haske, Dithmarine en Elin: Mijn onuitsprekelijke dank.

Overigens, en dat is voor sommigen oud nieuws, voor anderen niet: Ansje Tweedehansje zal niet meer in Opzij terugkeren. Dat is een beslissing van de redactie waar ik het niet mee eens ben, maar ja, zo gaan die dingen. In het oktobernummer (dat eind september zal verschijnen) staat nog een afscheidsinterview, ter promotie van het boek, en dan is het gedaan met Ansje. Of toch niet? NEE! Ansje houdt moed en heeft, nu ze op straat staat, de overstap gemaakt naar het Straatjournaal. Nu reeds te koop bij uw eigen straatjournaalverkoper (Haarlem e.o.).

Intussen leeft de autobiostrip in esta rustig voort, ofwel de striptekenares leeft en tekent haar leven, en alles gaat zijn gangetje. Verder zijn er nog wat nieuwe projecten, maar die liggen nog niet vast genoeg om ze te noemen, en ook een oud nieuw project: Het waddenboek in samenwerking met Theunis Piersma. Ook deze zomer mocht ik weer meegenieten van een waddenexpeditie, in afwachting van Theunis, die het boek gaat schrijven. Het wadbodemmonsteren leverde minder geschikt beeldmateriaal dan het kanoetenvangen, maar gottegot, Gerrie die gaat wadlopen, dat is wel stof voor stripverhalen!
Blij dat ik weer heelhuids thuis ben, verblijf ik, met NOG meer hoogachting.

Ik hoop u allen te begroeten op dinsdagavond 21 september, 20.00 uur, boekhandel Athenaeum, te Haarlem.

Mooie nazomergroeten,

Gerrie Hondius