Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Haarlem, 16 november 2004

Lieve Vrienden,

het lijkt zo'n saaie grijze dag, maar er is vanalles aan de hand. Eerst maar het slechte nieuws? De Esta heeft besloten met mijn autobiostrip op te houden! Ik weet het, ik weet het, het is een onbegrijpelijke beslissing, ik bedoel vergissing, en natuurlijk heeft weer niemand gevraagd of ik het er mee eens was... Het argument is dat ze teveel vaste rubrieken hebben, en meer ruimte willen om reportages eens iets uit te laten lopen. Overigens was er juist een wederzijdse tevredenheid over het product bereikt, dus het is heel jammer. En verder, tja, ik had het gevoel dat ik amper begonnen was. Het goede nieuws dat hieruit volgt is dat de tijdschriften in het gat kunnen springen! "Gerrie Hondius door Gerrie Hondius" is beschikbaar in autobiografische afleveringen - zegt het voort. Een waardevolle bijdrage aan uw blad.

Meer goed nieuws.
De verkoop van Ansje Tweedehansje ingenaaid verloopt spectaculair! We verwachten binnenkort een herdruk om de sinterklaas- en kerstdrukte aan te kunnen. Gaat u maar na: De doelgroep breidt zich uit als een olievlek sinds Ansje bevrijd is van haar Opzij-imago. Dertienjarige jongens blijken Ansje ook vet cool te vinden. Viva-vrouwen vallen voor haar onweerstaanbare charme. Ansje Tweedehansje ingenaaid> blijkt het ideale kado te zijn voor kinderen, moeders, vrienden en vooral vriendinnen. Ansjes leed helpt uw geliefden door zware tijden heen. Zit u nog zonder? Aarzel niet, ren naar uw eigen Ako of Bruna, en neem er meteen een paar mee om uit te delen, of in schoenen achter te laten.

Ander goed nieuws.
Ondergetekende is onlangs aangenomen door Capgemini! Jazeker, Hondiusland gaat het bedrijfsleven in. Voortaan zal ik dus meer engelse woordjes door mijn nieuwsbrieven spekken, dat lijkt onvermijdelijk. Ik ga nl. aan de slag met een team van Knowledge Experts van de ASE: Accelerated Solution Environment, dat is een soort pressure cooker, pardon, snelkookpan voor het oplossen van bedrijfsproblemen. In drie tot vijf dagen gaat de klant (een bedrijf) aan de slag om een probleem op te lossen waar ze anders een half jaar over zouden doen. Dit alles wordt ondersteund door dat team, waarvan ook een cartoonist deel uitmaakt - ondergetekende. De ruimte wordt speciaal ingericht voor de gelegenheid, en het mooie is dat alle muren verrijdbaar zijn, en van onder tot boven te beschrijven en te betekenen. Voor mij is het dus een grote speeltuin waarin ik al mijn zintuigen tegelijk mag aanspreken. Ik verheug me erop om bij ze aan de slag te gaan!

Nog meer goed nieuws!
Met ingang van januari 2005 ga ik een nieuwe strip verzorgen voor De Journalist, een vakblad voor, u raadt het al, journalisten. Het wordt een full colour paginastrip, en ik zit al stilletjes in mijn atelier te lachen om de personages die ik erin wil stoppen. Werk in ontwikkeling dus, en zeker iets om me op te verheugen.
Oud nieuws.
Onlangs mocht ik voor de
fa. Blikveld, in opdracht van Staatsbosbeheer, meewerken aan een jeugdroute door het historische fort Wierickerschans, bij Bodegraven. Tekeningen zijn opgeblazen tot meer dan levensgroot, en verlevendigen de route. Ik ben er trots op, want het ziet er erg leuk uit. U kunt er zelf ook een kijkje nemen - en neem de kinderen vooral mee!

Nieuwe dingen leren.
Ik heb een cursus columnschrijven gevolgd bij Jan Donkers, tijdens het Kwartiermakersfestival. Met veel plezier werden daar zeer uiteenlopende columns gefabriceerd. Ik dacht opeens: Een nieuwsbrief is bijna een column - ja toch? Nou, zo simpel is het dus niet, maar wilt u eens een ander soort columnist uitnodigen: Ik houd mij aanbevolen. Eind oktober volgde ik de workshop The Fool in the Empty Space, bij Franki Andersson. Die duurde vijf hele dagen, en leek nog te kort. Het werk gaat over het ontdekken en gebruiken van hele pure creativiteit, zonder vooropgezet plan improviserend, gebruikmakend van de spontane invallen en emoties die zich op dat moment aandienen. Ik heb het als enorm verrijkend en inspirerend ervaren, en wil daar dus meeeer mee doen.

Oud en nieuw tegelijk: Diep Schroot lééft!
Jazeker, wist u dat cabaret Diep Schroot (Sylvia Sars en ik) sinds 1990 nooit officieel is opgeheven? Dat stelt ons in de gelegenheid om u binnenkort te trakteren op De Hoogtepunten van 15 jaar Diep Schroot! Zondag a.s. is de eerste repetitie om de boel weer eens te finetunen en de puntjes op de i te zetten. U kunt rekenen op een uitnodiging voor de voorstelling! Wij moeten er nu al om lachen.

Nieuwe inspiratie!
Tussen de bedrijven door, ik durf het nu te bekennen, werk ik weer aan een Nieuw Boek. Met veel vreugde en enthousiasme. Hoe het afloopt is nog niet bekend, maar als het zo doorgaat ligt er zomaar weer een nieuwe Hondius in de winkels.

Tot zover, veel mooie mistige witte wievengroeten,

Gerrie Hondius