Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Haarlem, 22 februari 2005

Lieve Vrienden,

een tijd verstreek zonder veel nieuwsberichten. Omdat er niets te melden was? Integendeel. Er was zoveel te melden dat de apathie toesloeg. Daarbij heb ik nu eindelijk mijn in november gekochte G5 aangesloten, en de hele mailinglijst in het nieuwe adresboek overgetypt. Kortom, nu mag er wel een nieuwe tijd aanbreken! Met nieuwe berichten.

Ansje is geslaagd!
Kan dat dan? Ja, dat betekent in dit geval: De voorlopige verkoopcijfers wijzen uit dat wij minimaal uit de kosten zijn, al onze vrienden en familieleden kunnen terugbetalen, en zelf misschien nog een bosje bloemen kunnen kopen. Daarmee zijn alle doelstellingen van het uitgeefproject Ansje Tweedehansje Ingenaaid gehaald! En daar zijn we trots op. Nu nog rijk worden - misschien lukt dat met het volgende boek. De Ansjeboeken in de winkels zijn inmiddels goeddeels uitverkocht, maar ik heb nog wel een stapel liggen voor de verkoop. Voor de minder-validen en luiwammesen kan die worden thuisgestuurd, en voor de verzamelaars bovendien gesigneerd en wel! Bestellen kan door mij een mailtje te sturen.

Intussen zwerft Ansje, sinds zij uit Opzij werd geschopt, nog steeds dakloos door het Straatjournaal...maar eigenlijk bloeit ze daar helemaal op, alsof haar persoonlijke bestemming dichterbij is gekomen. Ze filosofeert wat voor zich uit, en onderhoudt zich af en toe met een konijn.

Sinds begin dit jaar teken ik een nieuwe vaste strip in De Journalist, getiteld "De Journalisten". Aflevering vier is zojuist naar de drukker. We volgen de lotgevallen van vier redacteurs (m/v) op de werkvloer. Voor inspiratie over journalisten spioneer ik her en der op diverse redacties, met een stiekem aantekenboekje. Het is een leuke opdracht, die vooralsnog doet denken aan blijspelschrijven. De Journalist verschijnt ca. eens per twee weken, en die zijn altijd best snel om.

In de tussentijd heb ik voor De Stadskrant, het Haarlemse huis-aan-huisblad, tevens spreekbuis van de gemeente Haarlem, zes afleveringen getekend van De Familie Volgaarne (dat rijmt op het Spaarne). De onderwerpen werden door de gemeente geleverd, en betroffen, jazeker: Normen en waarden. De strip is ook online te bewonderen, via www.haarlem.nl › de stad dat zijn wij. Veel lees- en kijkplezier! En denk eraan (opgeheven vingertje): Met een glimlach kom je de wereld rond.

Mijn werk in het boeiende bedrijfsleven heeft een aanvang genomen bij Capgemini, en dat bevalt uit-ste-kend. Feitelijk heb ik nog maar vier dagen voor ze gewerkt, maar dat was wel erg leuk. Veel tekenen en nieuwe woordjes leren. Hypertiles. Pressure cooker. Mediation Design Consulting Sponsor Event. Wat? Ach, laat maar...

Ik ben columniste!
Want dat is, net als striptekenares, een vrij beroep, dus dat mag zomaar gezegd worden, en dan ben je het. Maar dit keer echt: Vanaf het eerstvolgende nummer van MacFan (maart/april), een glossy voor Macintosh-liefhebbers, sta ik erin, met een zelf-geillustreerde pagina-column onder de naam Huize Hondius. U kunt zich daarmee op de hoogte stellen van mijn klunzige verhouding met de machine. Wijzer word je er niet van, maar het is wellicht vermakelijk. Bovendien mijn eerste echte (lees:betaalde) schrijfklus, dus een opleving voor mijn c.v.

Tenslotte: Theunis Piersma schrijft! Wie was dat ook alweer? Oh ja, die leuke Friese professor met zijn passie voor de wadden in het algemeen en de kanoetstrandloper en het bijzonder. Hij had het zo druk dat het een tijd op zich heeft laten wachten. Maar nu heeft hij tijd ingeruimd en is aan het schrijven. Dat is wel even schrikken, want nu moet ik ook als een haas mijn prioriteiten op een rij zetten, en kijken wanneer ik hoeveel tijd kan besteden aan ons gezamenlijke waddenboek. Uiteindelijk zal alles goed komen. De werktitel is: "Waarom nonnetjes samen klaarkomen" (en andere wonderen van het wad). Dus dat belooft wat!

Zin-in-zon-groeten,

Gerrie Hondius