Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Lieve Vrienden van Hondiusland,

riemen vast, dit wordt sentimenteel. Het einde van 2009 nadert. Dat is geen ramp, alles gaat voorbij, alles wordt anders, en het enige dat telt is hier en nu. Maar staat u mij toe dat ik even terugblik.

2009 was voor mij een memorabel jaar. Een mooi interview in de HRLM, genomineerd voor het stadsdichterschap van Haarlem, een grote belastingteruggave, een nieuwe jas gekocht, en een contract getekend bij uitgeverij Contact. Dat was nog maar januari. Zingen in het Zaantheater op Valentijnsdag, het Carnaval in Venetië, de tweede schrijfcursus bij Nicolien Mizee afgerond, het stripfeuilleton Nurks Konijn in de Volkskrant, een eenakter geschreven voor Theater De Engelenbak. Nurks Konijn verschijnt als boek, alras gevolgd door mijn derde autobiografische stripboek Ik ben God. Mijn vader leest voor, Cor Versteeg zingt. In de zomer schilder en schrijf ik mij drie slagen in de rondte. Mijn eerste solo-schilderijenexpositie De Zelfschepper wordt geopend in de Stadsbibliotheek. Mijn eerste bronzen beeldje wordt onthuld. Ik exposeer mee in de Kunstlijn, in de Nieuwe Vide, bij galerie De Tijd, en in Keramikos. De fotostrip Jeuk verschijnt, met mijn scenario, geschreven voor ondermeer Jan Jaap van der Wal en Myrna Goossen. Een jonge meeuw landt in mijn achtertuin en leert vliegen. Het Kinderkookboek met kwartetspel verschijnt bij Inmerc, met mijn kleurrijke illustraties. Ik neem deel aan de 24-uurs stripmarathon in Lambiek, resulterend in 24 pagina's full colour getiteld 'Eendensoep'. Met liefde en plezier mag ik ceremoniemeesteres zijn bij het huwelijk van twee lieve Haarlemmers. Voor mijn persoonlijke groei volg ik cursus 1 en 2 van Art of Living, en kom uitzinnig dankbaar en gelukkig weer thuis. Mijn geschilderde statieportret van Chris Veraart wordt feestelijk onthuld door de gebroeders Anker, en maakt de opdrachtgever gelukkig. Omroep Zeeland zendt een radioportret uit. Met mijn lieve familie vier ik Sinterklaas. Mijn optreden als sneldichter op Dolly Bellefleurs Hakjes Pakjes-avond is een  succes. Ik bezoek de kerstmarkt in Düsseldorf met een bus vol zuiplappen en een sympathieke vriend. Ik speel viool. Ik geef een workshop slamdichten aan een volk vol testosteron. Ik zing Aznavour met een Big Band, bij Ralf en Dominique in het Zaantheater. Met mijn zus beleef ik bijzondere vakantiedagen in het eigen besneeuwde land. Kom ik thuis, vind ik nog een kerstbonus op de mat: In 2010 ga ik een werkbeurs krijgen van het Fonds voor BKVB.

Aldus sluit ik 2009 dolgelukkig af, in uitzinnige dankbaarheid voor zoveel mooie mogelijkheden, zoveel mooie mensen, zoveel samenwerking, zoveel vriendschap, zoveel schoonheid, zoveel liefde, zoveel warmte, zoveel steun, zoveel vertrouwen.
Jullie hebben allemaal bijgedragen aan een magisch jaar voor mij, en als ik iets terug kan doen dan zegt u het maar. In ieder geval heb ik voor 2010 spannende plannen, en ga ik weer minstens 1 x debuteren.

Ik wens u allen fijne feestdagen, en veel liefde en geluk in het niewe jaar!

Gerrie Hondius