Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Lieve Vrienden van Hondiusland (v/m),

het verheugt mij u te kunnen mededelen dat in Hondiusland nog altijd een zeer kunst-en cultuurminnend beleid wordt gevoerd, met een moedige creatieve vrouw aan het hoofd die volop in beweging is.

Gisteravond was memorabel en hartverwarmend. Aan de keukentafel met auteur Chris en uitgever Frits hebben we de drukproeven van Opa Toetoet raakt de kluts kwijt doorgenomen en de laatste puntjes op de i gezet, terwijl in diezelfde keuken een goddelijk maal voor ons werd bereid door Wil. Dat is waarlijk het betere boeken maken.
Het kleurrijke kinderboek over Alzheimer verschijnt in de tweede helft van november.

Goed Nieuws! Het glas-in-lood-raam waarvan ik u eerder een ontwerp stuurde zal daadwerkelijk worden uitgevoerd. De knoopdoorhakkende instantie heeft groen licht gegeven. Na de betonnen Romein op de Ermelose heide en het Haerlemsch Blauwe Tegeltableau in parkeergarage De Appelaar zal dit mijn derde kunstwerk in de openbare ruimte worden.
Het duurt nog even voor u het raam in de Bakenesserkerk kunt bewonderen, maar ik houd u op de hoogte.

Inmiddels ben ik volop bezig voor NCRV's Schepper & Co in het land, op televisie. Mocht u mij gemist hebben, dan kunt u hier terecht. 'Mijn' uitzendingen waren op 17 september en 1 oktober, en een nieuwe aflevering volgt op vrijdag 15 oktober. Wat mijn nieuwe missie wordt is ook mij onbekend, en dat vind ik heerlijk.

Onlangs kreeg ik een verzoek om cartoons te tekenen voor een website. Toen ik zag dat het de website van een structuurcoach betrof, heb ik haar gevraagd of ze mij in natura wilde betalen. Een beetje structuur in Hondiusland kan namelijk geen kwaad! We hebben een leuk gesprek gehad, en nu moet ik hard aan de slag: binnenkort komt ze controleren of ik mijn huiswerk heb gedaan - en natuurlijk moeten die cartoons ook nog worden getekend.

In de novembereditie van het Straatjournaal (regio Kennemerland) staat een groot interview-met-foto met ondergetekende. Koop die krant! En maak bovendien een dakloze blij.

Agenda

15 oktober 2010: Nieuwe uitzending Schepper & Co in het land, nederland 2, 17.05 uur.

19 oktober 2010:  Schrijf en zing ik het actuele lied ter afsluiting van De Open Bak, in theater De Engelenbak, Amsterdam.

20 oktober 2010: Ga ik voorlezen uit Ik Ontmoette een Man, en workshops geven tijdens Bruisende Zaken. (Presentatie: Yvonnen Kroonenberg!)

6 november: Neem ik deel aan Kunststripbeurs in de Janskerk in Utrecht. Ter plaatse wordt ook het nieuwe boek Mooi is dat gepresenteerd, waarin alle hoogtepunten uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis in 1 pagina zijn verstript. Ik tekende voor Sara Burgerhart, door Aagje Bed en Wolfje Deken.

6 en 7 november: Deelname aan Kunstlijn Haarlem, met schilderijen in de Nieuwe Vide en keramiek bij Keramikos.

10 november: Gedichten voordragen in de Kloosterkeuken.

En altijd, zolang de structuurcoach het toestaat, kunt u mij aantreffen op Twitter.

Tenslotte trakteer ik u op een leuke tekening die collega-livecartoonist Lex Dirkse mij stuurde in reactie op mijn laatste stripboek Ik ben God. Hij heeft daarmee een exemplaar van mijn prozadebuut Ik ontmoette een man gewonnen:

Warme nazomergroeten,

 

Gerrie Hondius