Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Mijn prozadebuut Ik ontmoette een man is genomineerd voor de Academica Debutantenprijs 2011!
De longlist is officieel bekend gemaakt en bevat 14 titels, gekozen uit 75 inzendingen. Daarvan zijn er 4 titels uitgegeven door Uitgeverij Contact, en zowaar 3 titels onder redactie van de onvolprezen Sander Blom, waaronder Ik ontmoette een man. Wij zijn dus allemaal in trotse extase. Er verschijnen veel boeken, en je debuteert in de regel maar 1 keer, dus deze nominatie is betekenisvol en geweldig. Dat u dat even goed begrijpt.
Voor meer informatie, kijk hier.

Opa Toetoet raakt de kluts kwijt ligt NU in de winkel.
In deel twee heeft de arme opa Toetoet Alzheimer gekregen. Hij gedraagt zich wat verward, en dat merken vooral zijn vrouw oma Toetoet en hun kleindochter Roos. Het is verdrietig, maar gelukkig leert iedereen te wennen aan de nieuwe omstandigheden. Voor opa Toetoet zelf blijft het leven een feestje. Ook dit tweede deel van Opa Toetoet is rijk en kleurrijk geïllustreerd, een hartverwarmend mooi voorleesboek, dat bovendien voorziet in de behoefte om aan kinderen uit te leggen wat er in hun eigen familie gebeurt. Tekst: Chris Veraart, tekeningen: Gerrie Hondius. Uitgegeven door Kosmos. Lees alvast een mooi artikel over dit boek - en bewonder meteen de voorkant.

Congressen en andere inspiratie.
De laatste tijd was ik uithuiziger dan normaal. Ik bezocht de tweedaagse conferentie Positive Visions on Biodiversity in Brussel, de Pacificatielezing in Gent, een aantal musea in Parijs, de cd-presentatie van het 80-jarige zondagskind Cor Versteeg in 's-Hertogenbosch, en het tweedaagse forum Wroeten in de relatie Dier en Mens, op kasteel Groeneveld in Baarn.
Duidelijk is dat er veel aan de hand is op deze planeet, en dat niet alles even verheffend is. Maar ook duidelijk is dat er wordt gesproken en gezongen, geleefd en gedeeld. Er is warmte, enthousiasme en contact. Altijd en overal zijn er mensen met veel moed en veel liefde hun uiterste best aan het doen. Ik ken er steeds meer, en ik sluit me graag bij die mensen aan.
Van het laatstgenoemde evenement verschijnt te zijner tijd een getekend verslag in het blad GRNVLD, en ook de andere zaken zullen zeker mijn toekomstige scheppingen inspireren.

De Schepper in het land.
Niet alleen uithuizig, ook inlandig op pad voor de NCRV. Op televisie heeft u al een aantal avonturen met mij kunnen meebeleven. Ik noem een gebedsgenezingsdienst, mantelzorg, buurtrestaurant, slapen in dozen, een reïncarnatieworkshop en dansyoga. Voor wie de uitzendigen heeft gemist, u vindt de links hier. Veel kijkplezier!

Mooi is dat.
Dat is de titel van het grote boek waaraan 50 striptekenaars een bijdrage leverden. Elke tekenaar verstripte een meesterwerk uit de Nederlandse literatuur in slechts 1 pagina. Zelf tekende ik voor De lotgevallen van Sara Burgerhart, wie kent haar niet, de brievenroman uit 1782 van Aagje Bed en Wolfje Deken.

Meer Breaking News.
Nieuw in de winkel: Een prachtige piezografie van een van mijn tekeningen,  door meesterprinter Bernard Ruijgrok.

Een piezografie is een kwaliteitsafdruk die feitelijk mooier is dan het origineel.
Formaat: 20 x 20 cm. Oplage: 25 stuks, allen genummerd en gesigneerd.
Nummer 1 is nog verkrijgbaar!

Prijs per stuk: € 25, - (ex portokosten).

Warme wintergroeten! Gerrie Hondius