Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Lieve Vrienden van Hondiusland (v/m),

heet nieuws: Ik ben doorgedrongen tot de SHORTLIST van de Academica Debutantenprijs, die voortaan de Academica Literatuurprijs heet. Dat is een enorme opsteker. En vanaf NU is de beslissing aan U! Om mee te jureren kun je naar de website gaan, en daar naar het online-beoordelingsformulier. Het is eenvoudig in te vullen, maar wel eerlijk op mij stemmen, hè? Of liever: op mijn prozadebuut Ik ontmoette een man.

Ik twitter me suf, de laatste tijd, ik blijk dat zowaar leuk te vinden. Voor tussentijdse nieuwsflitsen, expo's, presentaties, lees- en kooktips etcetera kunt u mij volgen op www.twitter.com/GerrieHondius. Zo kregen mijn volgers de afgelopen weken mysterieuze berichtjes over Patatbakker Bert en zijn zaak De Vlaamsche Reus. Hoe zit dat?

Het is tijd om het mysterie te ontsluieren: Bij deze bent u allen van harte uitgenodigd om de onthulling mee te beleven op vrijdag 4 maart om 19.30 uur van de nieuwe trekpleister van Haarlem: De Vlaamsche Reus, Nieuwstraat 6, Haarlem (dat straatje achter de V&D, tussen de Grote Hout- en de Gierstraat). Na dat feestje zult u nooit meer ergens anders patat willen eten. Niet alleen omdat Berts patat de beste en lekkerste van Haarlem is, maar omdat in De Vlaamsche Reus tegen die tijd 4 (vier!) Haerlemsch Blauwe tegeltableaus van mijn hand schitteren, plus nog zestien losse tegels, plus nog een wandvullend mozaïek van mijn zus Carolien. Om nog maar te zwijgen over het nieuwe logo, de t-shirts, de luifel, het raam, de prijslijsten, de patatzakjes. Ja, inderdaad. De Haarlemse frietbeleving zal nooit meer hetzelfde zijn. Komt allen en geniet ervan.

Dan zijn er nog de glas-in-lood-ramen van de Bakenesserkerk. Vier collega's en ik leverden de ontwerpen, en projectleider Martin Busker won de beoordelingscommissies voor zijn missie: Die ramen gaan er komen! Wat echter nog wel ontbreekt is het geld om de ramen uit te voeren. Er worden dus fondsen geworven, en ook u kunt doneren.
De Stichting Vrienden van de Bakenes heeft zelfs een actie op touw gezet om speciaal mijn raam te financieren, wat mij een grote eer is. U leest hier meer over de actie, waarnaast bovendien mijn glas-in-lood-ontwerp is te zien. Uw bijdrage is zeer welkom!

Onlangs werd al mijn eerste glas-in-lood-raam onthuld in de Bakenesserkerk: Tijdens de feestelijke heropening onthulde men het gebrandschilderde portret van wijlen de wethouder Chris van Velzen boven de zijdeur. Een eervolle opdracht.

Eind vorig jaar bracht ik een bezoek aan Kasteel Groeneveld in Baarn, om een stripreportage te tekenen voor hun blad GRNVLD. Die samenwerking beviel zo goed dat GRNVLD besloot mij in te huren om ook de rest van het jaar alle stripreportages te verzorgen. Fijn! Ik verheug me erop. De reportages zullen in brede zin handelen over de relatie tussen mens en dier.

De stripintendant van het Fonds BKVB heeft weer een nieuw initiatief gelanceerd: De Jan Hanlo Stripessay-prijs. Stripmakers werden uitgenodigd om een essayvoorstel in te sturen, en een tiental gelukkigen mogen hun voorstel tegen een vergoeding gaan uitvoeren. Ja, ik ben een van die gelukkigen - en daarmee ook kanshebber op de prijs.

Onlangs is er weer een nieuw bronzen beeldje gegoten. Ik heb een nieuw schilderij op mijn ezel staan. De IKON radio interviewde mij over deugden en zonden - maar ik ga u niet aan de neus hangen wanneer dat wordt uitgezonden. Wat u nog van mij tegoed had zijn de televisielinks naar Schepper & Co in het Land. Het item Gert & Gerrie begint telkens na ca. negen minuten:

Bij Gebedsgenezer Jan Zijlstra.
Bidden en schrijven in Ommen.
Mantelzorgen bij de moeder van Anneke.
Slapen in een doos voor Bolivia.
Helpen in Resto Van Harte.
Dansyoga in Lage Vuursche.
Reïncarnatieworkshop in Kampen.
En tenslotte de nabeschouwing van Gert & Gerrie aan tafel bij Jacobine Geel.

Ik wens u allen een schitterend voorjaar met veel zon en bloemen!

Gerrie Hondius