Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Lieve vrienden van Hondiusland (v/m),

U wist het waarschijnlijk al: Mijn prozadebuut is doorgedrongen tot de SHORTLIST van de Academica Debutantenprijs, die voortaan de Academica Literatuurprijs heet. En vanaf NU is de beslissing aan U! Om mee te jureren kun je naar de website gaan, en daar naar het online-beoordelingsformulier. Het is eenvoudig in te vullen, maar je moet wel eerlijk op mij stemmen. Of liever: op mijn boek Ik ontmoette een man. Meer boeken beoordelen mag ook, maar een is al voldoende.
Is dat geen oud nieuws? Ja en nee. De shortlist-nominatie is al een tijdje bekend, maar de winnaar wordt pas bekend gemaakt op donderdag 22 september. U kunt dus nog volop lezen en stemmen.

Meer verheugend nieuws! De buurtvereniging Vrienden van de Bakenes heeft een veiling georganiseerd ter financiering van mijn glas-in-lood-raam voor de Bakenesserkerk. Dit initiatief heeft een onverwacht mooie som geld opgeleverd, en de realisatie van het raam komt dus snel dichterbij! Ik ben de stichting uiteraard enorm dankbaar, en ik verheug me er enorm op. Om er meer over te lezen, kijk hier. Zelf doneren is ook mogelijk. Kijk daarvoor (en voor een afbeelding van het raam) hier.

De Jan Hanlo Strip-essayprijs waarvoor ik was genomineerd is gewonnen door mijn sympathieke stripcollega Jeroen Funke. Een terechte winnaar! Het Fonds voor BKVB heeft een mooi boek laten samenstellen van alle genomineerde inzendingen, getiteld vijf zinnen - tien strips. De mijne heet Rook, en is mijn eerste tekstloze strip, een verhaal van tien pagina's in een andere techniek dan u van mij gewend bent: Potloodtekeningen. Wilt u een exemplaar van het boek? Mail mij en ik vertel hoe u eraan kunt komen. Voorbeeldje:

Uitgeverij Contact heeft voor de zomer een nieuwe verhalenbundel uitgebracht in de serie Inpakken & Wegwezen. Met verhalen van goeie debutanten, maar ook van leuke ouwe knarren zoals Midas Dekkers en Yvonne Kroonenberg. En het leukste is natuurlijk: Ik sta er zelf ook tussen! Als leuke ouwe debutant, zullen we maar zeggen.
Overigens ben ik opnieuw aan het schrijven, maar dat is een beetje voorbarig nieuws.

Onlangs mocht ik aan het Persinnovatie Springbreak Congres 2011 deelnemen om er een online stripreportage van te maken. Dit alles in opdracht van Ehio Media in samenwerking met Inklinks. Het is een klikstrip geworden, met een verhaal waarin ik veel elementen kon laten samenvallen die aan de orde waren: De thema's 'hyperlocal' en 'social media' sloten naadloos aan op de derde inbraak in mijn atelier waarmee ik die ochtend werd geconfronteerd. Met behulp van de social media heb ik er zelf die dag hyperlocal nieuws van kunnen maken. Werd het toch nog gezellig! De strip staat NU online.

Wat die inbraken betreft: Als u ooit een externe harde schijf (zwart plastic doosje met stekker) aantreft van het merk LaCie, met heeeeel veel tekenwerk van mijn hand erop, trek dan vooral aan de bel.

Eerder maakte ik in samenwerking met Ehio een paar (zeer) korte tekenfilmpjes:
http://www.mkbservicedesk.nl/1674/wat-aov-voor-zelfstandige-ondernemers.htm
http://www.mkbservicedesk.nl/overname-desk/184.htm

scroll naar beneden om de filmpjes te starten.

Binnenkort ga ik alweer voor de vijfde keer naar Sint Michielsgestel, om live te tekenen in kasteel De Ruwenberg. Het klantbedrijf is erg enthousiast over mijn reguliere bijdrage aan hun sessies, en ik word al blij als ik door het Bossche Broek erheen ov-fiets. Altijd even omfietsen om met verse asperges thuis te komen. En dan ook nog betaald worden om te mogen tekenen - wat een feest.NHM X was hier

Dacht u dat het Nationaal Historisch Museum voorgoed was opgeheven? Nee hoor. Het blijft ook zonder vaste locatie gewoon bestaan, zoals door hun project X was hier. Hiervoor zijn ca. veertig stripmakers aan het werk gezet, die allemaal bijdragen leveren aan dit project, te beginnen bij het thema Land en Water. Mijn bijdrage betreft, hoe kan het anders, de Walcherse rede, en speelt zich af in de gouden eeuw. Met dank aan mijn grote zus de historica Dr. Dienke Hondius en een paar roemruchte voorvaderen. Vanaf volgende week staan de strips online.

In de tussentijd houd ik me bezig met vrije kunst: Ik schilder en klei, beschilder en boetseer. Er zijn zelfs contacten gelegd met een enthousiaste galerie, en het hoeft natuurlijk niet bij één galerie te blijven. Ik houd me aanbevolen.

Dat was het weer voor deze keer. Mocht u zich geroepen voelen om deze nieuwsbrief door te sturen naar welke mogelijke geïnteresseerde dan ook: By all means. Ik moedig dat alleen maar aan. Overigens kunt u mijn zin en onzin ook volgen via Twitter, op @GerrieHondius.

Vrolijke warme zomergroeten!

Gerrie Hondius