Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Lieve Vrienden van Hondiusland (v/m),

Er is nieuws! De komende twee maanden woon ik niet in het vertrouwde Haarlem, maar zal ik als artist in residence vertoeven in Den Dolder, op het terrein van de Willem Arntz Hoeve, in mijn eigen kunstenaarshuis aan de bosrand, Het Vijfde Seizoen. Ik heb ja gezegd tegen deze eervolle en uitdagende uitnodiging. En wat houdt dat in?

Op het omringende terrein wonen allerhande cliënten, van TBS-ers tot lastige jongeren, psychopaten, verslaafden met psychiatrische problemen, demente bejaarden, zwakbegaafden. Het is de bedoeling dat ik in de loop van die twee maanden, in samenhang met de bewoners, een stripboek zal tekenen. In zekere zin is het een soort Teken Mijn Verhaal - formule: Ik hoop een paar persoonlijke verhalen in stripvorm te kunnen optekenen, waarschijnlijk doorspekt met mijn eigen ervaring en beleving van dat alles.
Naast het tekenen van een stripboek wil ik in Den Dolder een project met beschilderde kamerschermen maken. Kun je je afschermen voor gekte? Of voor de normale wereld? Waar voel je je veilig, waar kun je zijn wie je bent? Wat is vrijheid, waar ben je vrij? Ik wil uitspraken en eventueel tekeningen van cliënten daarover verzamelen op de kamerschermen, en ze samen in de ruimte zetten. Als u nog een kamerscherm over heeft is dat van harte welkom!
Het verheugt me dat het Fonds voor BKVB in de buidel heeft willen tasten om dit project mede te financieren.

Wel ga ik nog meedoen aan de Kunstlijn Haarlem: Op zaterdag 5 en zondag 6 november gooi ik mijn atelier open voor publiek, en bent u dus welkom om er rond te snuffelen. U vindt mijn atelier op de bovenste etage van De Nieuwe Vide, Minckelersweg 6, in Haarlem (vlakbij de Lichtfabriek). In het hele pand stellen collega-kunstenaars hun ateliers open, en er zullen ook koffie en lekkere broodjes zijn. Daarbij vindt u (als u zoekt) mijn tekenwerk op de muren van de expositieruimte, waar veel kunstenaars onder het motto Zwaan Kleef Aan hun getekende bijdrage aan leverden. Eigenlijk is het de hele kunstlijnformule op 1 locatie. Komt allen, dus.

En vergeet dan ook zeker niet de nieuwe galerie KNH (Kunstenaars Noord Holland) te bezoeken! Hij bestaat pas een half jaar, en Angela Bogaard heeft voor de kunstlijn een schitterende expo ingericht met een grote variëteit en aantrekkelijke, betaalbare kunst. Van mijn hand vindt u er een serie Haerlemsch Blauwe tegels met verschillende combinaties van neusberen, bananen en blote vrouwen, maar ook aardewerk met vrolijke zwanen, en bronzen beeldjes. Alles extra aantrekkelijk geprijsd tijdens de Kunstlijn. Bovendien is er tijdens haar Nacht van de Galerie op vrijdag 4 november vanaf 21.00 live muziek, en u kunt er een stoelmassage krijgen.
U vindt galerie KNH op de gedempte herensingel 12, dat is pal tegenover de Amsterdamse Poort.

Tenslotte doe ik mee aan de kunstlijn-expositie die Keramikos organiseert, die dit jaar Face to Face heet, en zelfportretten in klei of keramiek van alle deelnemers tentoonstelt. De opening is donderdag 3 november om 16.00 uur, en de expo blijft staan tot 10 december 2011.
Het adres: Oudeweg 153, Haarlem.

Meer lezen, meer weten?

http://www.vijfde-seizoen.nl/

http://tekenmijnverhaal.nl/

http://www.nieuwevide.nl/

http://galerieknh.nl/?page_id=69

http://www.keramikos.nl/kunstlijn-en-verzamelaarsbeurs

http://www.fondsbkvb.nl/

Wellicht zie ik u in mijn atelier voor ik mij definitief verschans tussen de cliënten van de Willem Arntz Hoeve?
Zoniet, kunt u mij ook nog live zien voorlezen, tijdens mijn debuut in de Vorlesebühne, een evenement waar ik zelf al jaren een trouwe bezoeker van ben. Ik schrijf er speciaal nieuwe verse dingen voor, en word omringd door zeer capabele schrijfcollega's die hetzelfde deden. Waar en wanneer? Houtzaagmolen De Ster in Utrecht, zaterdag 19 november, aanvang 20.00 uur.

http://www.houtzaagmolen-de-ster.nl/
http://www.kortevreemdeproza.nl/

warme novembergroeten!

van Gerrie Hondius