Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Twee belangrijke uitnodigingen.

De eerste uitnodiging is voor aanstaande vrijdag, 23 december. Dan is de eerste editie van de Haarlemse Vorlesebühne. Kleinkunstenaar Bernhard Christiansen heeft de Vorlesebühne in Utrecht tot een begrip gemaakt. Men bedient zich van kort, vreemd proza, en telkens schrijven de deelnemende schrijvers speciaal voor de Vorlesebühne vers voorleesmateriaal. Ik ben al jaren een trouwe fan, en sedert kort heb ik zelf mijn debuut mogen maken.

Maar NU heeft het eetcafé De Hoofdmeester behaagd om deze prikkelende culturele tijdspassering voor fijnproevers naar Haarlem te halen! Dit nieuwe eetcafé is enthousiast en behaaglijk, en je kunt er vooraf een goeie èn goedkope maaltijd gebruiken. Haarlemmers die van plan zijn naar het altijd veel te drukke Staldeurenfestival te gaan kunnen zich gelukkig nog op tijd bedenken.

Deze Vorlesebühne heeft het thema: Van kribbige Grietjes en worstige Hanzen. De schrijvers die zullen voorlezen zijn Bernhard Christiansen, Jan Veldman, Kasper C. Jansen, Maaike Haneveld, en Sylvia Hubers/Gerrie Hondius.

De muziek wordt verzorgd door Heug, en als speciale gast zal Jezus in ons midden zijn. Komt allen!

Op vrijdag 23 december,
Café De Hoofdmeester
Zijlstraat 18 Haarlem
Aanvang van het programma: 20.30 uur. Entree: 5 euro

De tweede uitnodiging betreft een boekpresentatie, en wel een hele bijzondere. Twee maanden woonde en werkte ik als artist in residence in kunstenaarsverblijf Het Vijfde Seizoen op de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder. Ik was daartoe uitgenodigd door stichting Het Vijfde Seizoen, en het Fonds voor BKVB was vriendelijk genoeg om mijn verblijf te bekostigen. Omdat ik na 15 jaar de eerste striptekenende kunstenaar in Het Vijfde Seizoen was, werd mij het specifieke verzoek voorgelegd om er te werken aan een stripboek. Ik had daarvoor vijf weken tot mijn beschikking, en het boek is gisteren naar de drukker gegaan. Het verhaal is een getekend verslag van mijn tijd daar, tussen en met de psychiatrische patiënten.
Bij de boekpresentatie presenteer ik ook het project SCHERMEN, dat samen met de patiënten tot stand is gekomen.

U bent van harte uitgenodigd voor de doop van KIEREWIET
op Donderdag 29 december van 16.00 tot 18.00 uur
Kunstenaarsverblijf Het Vijfde Seizoen
Willem Arntsz Hoeve (Altrecht)
Dolderseweg 164
Den Dolder

Hoop u allen daar aan te treffen, zowel bij de Vorlesebühne als bij de boekpresentatie in Den Dolder.

Voor een eerste blik op de voorkant, blijf naar beneden scrollen.

Warme wintergroeten! Met ook een beetje kerst enzo,

Gerrie