Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Lieve Vrienden van Hondiusland (v/m),

op donderdag 15 maart presenteer ik mijn nieuwste stripboek KIEREWIET in Het Dolhuys, Haarlem. Samen daarmee worden de resultaten van het kamerschermenproject gepresenteerd, en zijn er openbare interviews met cliënt/kunstenaar Imro, behandelaar De Jager, en mijzelf. Ook een aanbeveling voor degenen die het boek al hebben gelezen! Natuurlijk kunt u het kopen in Het Dolhuys, maar wie verhinderd is kan het ook hier bestellen.

Na zeven weken artist in residence geweest te zijn ligt er een heel nieuw stripboek, gemaakt op de psychiatrische instelling de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder. Het verhaal is een getekend verslag van mijn verblijf en de gebeurtenissen op het terrein, en voor de totstandkoming ervan werkte ik samen met patiënten en voerde gesprekken met hen. De omgeving is bos- en vogelrijk. Ik heb gemerkt dat er niet alleen een glijdende schaal van gekte naar normaal-zijn is, maar ook dat de omstandigheden op het terrein haar horendol maken. Mijn verblijf vertoonde parallellen met het verblijf van de patiënten. Er is één cruciaal verschil: Ik mocht naar huis zodra mijn taak erop zat. Maar wie is er eigenlijk gek?

Gerrie Hondius over KIEREWIET: “Ik ben met terugwerkende kracht steeds trotser op dit boek. Niet alleen omdat het in zo'n korte tijd tot stand kwam, maar ook omdat het me desondanks gelukt is om diepte aan te brengen. Dat het boek humor bevat wil niet verhullen dat er een sombere grondtoon doorheen speelt. Niemand zit daar voor zijn lol, en dat is te merken. Met KIEREWIET heb ik de patiënten die ik sprak een stem willen geven.”

KIEREWIET
64 pagina's, zwart/wit met kleurenomslag
eigen beheer
verkoopprijs € 10, -

KIEREWIET zal worden gepresenteerd bij Het Dolhuys, tijdens hun maandelijkse 43ste april, die deze keer valt op

donderdag 15 maart 2012
Aanvang 19.30 uur
Vooraf een maaltijd gebruiken in het Dolhuys Café behoort tot de mogelijkheden.

Meldt u HIER aan!

Nieuw in Haarlem: Het Voorleestheater

 

In navolging van Berlijn, waar Vorlesebühnes al een begrip zijn in het uitgaansleven, presenteert Café De Hoofdmeester in de Zijlstraat nu het eerste Haarlemse Voorleestheater.
Na de buitengewoon geslaagde aftrap in februari kwamen er louter enthousiaste reacties van het aanwezige publiek.
Op vrijdag 16 maart is er een nieuwe voorstelling in Het Voorleestheater: 3 auteurs, 1 muzikant, en een thema. Literair entertainment voor de liefhebber.

Deze keer met: Jan Veldman, Joubert Pignon en Gerrie Hondius
Muziek en zang: Mylou Frencken
Presentatie: Paul de Jager


De organisatie is in handen van Paul de Jager en Gerrie Hondius.
Vooraf een goedkope maaltijd eten in het café behoort tot de mogelijkheden. Kom kennismaken en word prettig geprikkeld.
Op de hoogte blijven? Kijk hier, volg @dehoofdmeester en @GerrieHondius op Twitter, of ga naar de  pagina van het Voorleestheater op Facebook.

Café de Hoofdmeester
Zijlstraat 18, Haarlem
Vrijdag 16 maart

 
Aanvang: 20.30 uur
Entree: 5 euro

 

 

Oh ja, en verder maak ik nu ook tekenfilmpjes voor Inklinks (mail mij voor een linkje!), en donderdag 8 maart lees ik voor uit eigen werk op de vrouwendag in de Heerensociëteit.