Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Lieve Vrienden van Hondiusland,

ik ontwierp een raam voor de Bakenesserkerk in Haarlem, een heel oud kerkje dat tegenwoordig in gebruik is door de Dienst Archeologie van de gemeente Haarlem. Het ontwerp is uitgevoerd door Glasatelier Schmit in de wolstraat, en als je ooit iets in glas-in-lood wilt laten uitvoeren moet je bij deze mannen zijn! Michiel en Hans: Vakbewaam, toegewijd, enthousiast, zorgvuldig, vriendelijk. Je kunt zien dat het een echte Hondius is, en dat is de verdienste van de glazeniers. Ze hebben er echt een schitterend raam van gemaakt, waar ik heel trots op ben.
Het raam is afgelopen dinsdag, 29 mei 2012, onthuld door mijzelf. Tijdens kantooruren kunt u de kerk, die ook nog een openbare functie heeft, gewoon binnenlopen om een kijkje te nemen. En dat moet u zeker eens doen!
De andere vier ramen, ter linker- en rechterzijde van mijn middelste raam werden ontworpen door Roel Smit, Hans Klaver, Eric Coolen, en Theo van de Boogaard. Dat laatste raam wacht nog op voltooiïng - waarna ook de steiger kan worden afgebroken en de ramen nog beter te bewonderen zullen zijn. Foto's van The Making Of... vindt u hieronder.