Nieuws  
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Lieve vrienden van Hondiusland (v/m),

hoe gaat het met u? Met mij gaat het goed.

Scheppen.

ik zat de laatste tijd nogal onder het zand. Het zandtekenen heeft zowaar een hoge vlucht genomen, en ik kan concluderen dat het binnen een half jaar een compleet nieuwe carrière is geworden. De afgelopen maand ben ik van hot naar haar gereisd met de zandlichtbak en heb ik zeer uiteenlopende ervaringen opgedaan met allerhande opdrachtgevers, locaties en omstandigheden. Ik zou er een boek over kunnen schrijven, en misschien doe ik dat ook wel. De dag van gisteren was de meest intensieve tot nu toe, omdat de zandlichtbak niet 1x maar 3x moest worden uitgeladen, opgebouwd, afgebroken en ingeladen. Alles moest precies op tijd, alles liep onverhoopt uit. Twee begeleidende chauffeurs van mijn productiebureau wisselden elkaar af om mij in de gelegenheid te stellen me zoveel mogelijk op het zandtekenen te kunnen concentreren. Ik zag een tropisch eiland (in een TV-studio), een sneeuwlandschap (onderweg), Japanse eerbiedwaardigen (ingevlogen),  een staatssecretaris, een burgemeester, een groot vat sake, hitsige singles met cocktails in de hand, Mark Klein Essink, Winston Gerschtanowitz, John de Mol. En alles draaide om die paar minuten waarin ik de mensen even mocht betoveren met mijn kunst.
Wat kan ik er meer over zeggen? Zand rules.

De zandact is niet bij mij persoonlijk te bestellen. Voor informatie en boekingen kunt u terecht bij Van Engelenburg Theaterproducties.

Wat ook een vlucht neemt zijn de animatiefilmpjes die we maken bij Inklinks, in diverse samenwerkingen met tekenaars. Voor de filmpjes die ik zelf mocht maken, klik hier en zeker ook hier. Als u in het laatste filmpje een stem herkent: dat klopt, het is de mijne. Ik mag immers graag voorlezen. En u begrijpt, dat is een slim bruggetje naarrrrr.....

Het Voorleestheater.

Hoe gaat het daarmee? Heel goed, dank u. Tot onze blijde verrassingen zijn er veel welwillende schrijvers en muzikanten die kwaliteit aan gemoedelijkheid kunnen koppelen, en dat ook bij ons willen doen. Het publiek is per aflevering gegroeid en groeiende. We hebben tegenwoordig een website, een facebookpagina , een twitteraccount en een sponsor. We sturen weliswaar geen nieuwsbrieven zoals men dat in Hondiusland pleegt te doen, maar u kunt de data op voorhand in uw agenda schrijven, want het gaat altijd om de derde vrijdag van de maand. Om u een handje op weg te helpen geef ik hier de data tot aan de zomerstop in 2013, dan kunt u voorlopig vooruit:

vrijdag 18 januari, Met P.F. Thomése, Tatjana van Zanten, Annemarie de Gee en Christophe Chaplet. Thema: Kaalslag.
vrijdag 15 februari, Met Arthur Umbgrove, Marieke van der Pol, Fay Lovsky en ondergetekende. Thema: Kunst.
vrijdag 15 maart
vrijdag 19 april
vrijdag 17 mei
vrijdag 21 juni

De eerstvolgende aflevering is op vrijdag 28 december, met een gastoptreden van De Vorlesebühne uit Utrecht. Om 20.30 uur, café De Hoofdmeester, zijlweg 18 in Haarlem, entree 6 miezerige euro's.

Uiteraard kunt u voor meer informatie terecht op voornoemde websites etcetera.

Tenslotte....

valt per 1 januari het doek voor Theater De Engelenbak in Amsterdam, waar ik ruim twintig jaar kind aan huis was. Vanavond zing ik er mijn laatste meezinger, Dansen op een vulkaan - hoe toepasselijk, inderdaad.

Daarna neem ik tot het einde van dit kalenderjaar even rust, dus ik wens u nu alvast fijne feestdagen, een heerlijk uiteinde en veel geluk in 2013, waarin ik u allemaal weer warm hoop te begroeten.

Tot dan!

Gerrie Hondius