Over Gerrie Hondius | Biografie        
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Gerrie Hondius werd geboren in Oost-Souburg, Zeeland, als jongste van vier dochters. Zij studeerde illustratie en grafiek aan de kunstakademie in Rotterdam, en Theaterwetenschap in Amsterdam. Met Kees Torn, Sylvia Sars en Erik Doelman maakte zij cabaret. Met Agnes Roothaan publiceerde zij "Levenslessen - het stripblad voor de mens". In theaterrestaurant Goldmund trad zij jarenlang op als zangeres/presentatrice, met o.m. Dominique Engers en Ralf Grevelink. Sinds 1996 werkt zij vooral als striptekenaar, voor ondermeer Opzij, AD, esta en nrc.next. In 2000 richtte zij de stichting Teken Mijn Verhaal op, en in 2006 het tekenaarsagentschap Inklinks. Inmiddels werkt zij als live cartooniste in het bedrijfsleven, maar ook als sneldichteres, tekst- en podiumdichter, liedjesschrijver, beeldhouwer en rechtbanktekenaar.

Ansje Tweedehansje is Hondius’ bekendste stripfiguur. Ansje verscheen voor het eerst in Barwoel, daarna in Zone 5300, en sinds juli 1996 staat zij in maandblad Opzij. Bij hun restaurant-rubriek De Dames Dineren in het AD Magazine tekent Gerrie De Dames Reiziger. Voor Herman van Veen tekende zij het boek Der Fliegende Holländer. Met Jim Woodring (scenario) maakte zij (tekeningen) The Phantom Tit. In 2000 tekende zij wekelijks de strip De Man in de Straat voor De Gids (NCRV), en in het blad Vriendin De Vriendinnen, samen met haar vriendin Dominique Engers (tekst).

 

Hondius tekende en schreef de stripboeken

Ansje Tweedehansje ingenaaid (Scherlei, 2004)
It’s a JUNGLE out there! (Gottmer, 2004)
Pindakaas (Oog en Blik, 2003),
Il faudrait m'inventer (Les éditions de l'an 2, 2003)
Als je je niks verbeeldt dan ben je niks (Nijgh & Van Ditmar, 2000)

Andere boeken:

Het geheim van Opa Toetoet (Prentenboek in full color, geschreven door Chris Veraart, Inmerc BV, 2007)
Waarom nonnetjes samen klaarkomen en andere wonderen van het wad (Populair wetenschappelijke boek, door Theunis Piersma, KNNV Uitgevers, 2006)

Alle boeken zijn via deze site te bestellen.

Deze site biedt een overzicht van bijna alle activiteiten van Gerrie Hondius. Veel plezier!