Anders, nl. | Projecten        
Nieuws
Over Gerrie Hondius
Portfolio
Winkel
Tekenen op locatie
Anders, nl.
Contact
hondiusland weblog

Hondiusland zit graag stil, maar niet te vaak, en niet te lang. De leukste opdrachtgevers zijn gelijkgestemde idioten die mij een samenwerking aanbieden, of een onverwacht soort uitdaging die alleszins verrijkend is. Voorbeelden?

De stichting Wings of Support, met wie ik mee mocht vliegen naar Kenia. Om daar een stripboek over te tekenen over hun werk, wat in dit geval inhield: Kamperen en op safari gaan met Keniase weeskinderen.

De firma Blikveld, die mij in het volste vertrouwen de opdracht gaf om een beeld te maken - terwijl ik nog nooit een beeld had gemaakt. Ik heb het in mijn overmoed onderschat, maar het is gelukt! Met veel dank aan Anno Dijkstra.

De Stripdagen Haarlem, in wiens opdracht ik een Deltsch Blauw tegeltableau mocht maken - wederom ongehinderd door enige kennis van zaken. Met veel dank aan de firma Keramikos.

Theunis Piersma, die mij ontdekte terwijl ik een reportage tekende in het NIOZ, en me twee weken later opspoorde om me te vertellen dat wij samen een boek gingen maken. "Ho ho ho, meneertje..." probeerde ik nog, maar binnen dat eerste gesprek had zijn enthousiasme mij al ongeneeslijk besmet. Het duurde nog een paar jaar voor het boek in de winkels lag, maar tegen die tijd was ik al drie keer meegeweest op een wetenschappelijke waddenexpeditie.

Chris Veraart, die een verhaal had geschreven voor een kinderboek, en mij erbij vond voor de tekeningen. Dit avontuur zijn we samen aangegaan, nog vóórdat een uitgever in de gelegenheid was geweest zich ermee te bemoeien. Die uitgever kwam er later (gelukkig!) vanzelf bij, en inmiddels is er sprake van een herdruk en interesse uit het buitenland.

Harry Habets, die mij nog kent uit mijn cabaretverleden, en mij betrok bij het project 'Gratis Energie', een cd van trainster Brigitte Paulissen, waarvoor ik de liedteksten schreef.